RECEPT: Banánová pochúťka s čokoládou
Potrebujeme: 80 g mliečna čokoláda, 30 g práškový cukor, 80 g masla, 4 ks vajec, 80 g kryštálový cukor, 80 g polohrubá múka, 30 g mandľové lupienky
Postup: Bielky a kryštálový cukor vyšľaháme. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Čokoládu a maslo rozpustíme. Bielkový sneh a žĺtkovú penu spolu zľahka zmiešame, pridáme čokoládu s maslom a polohrubú múku. Rozotrieme na plech pokrytý papierom, posypeme mandľovými lupienkami a pri teplote 170 stupňov pečieme 15 minút. Po upečení a vychladnutí poukladáme na plát tenké kolieska olúpaného banánu, pokropíme mandľovým likérom a nastriekame smotanovo-banánovú náplň.
SMOTANOVO-BANÁNOVÁ NÁPLŇ Potrebujeme: 200 g 33 % vyšľahanej smotany, 120 g biela čokoláda, 50 g 33 % smotany tekutej, 100 g rozmixovaný banán
SMOTANOVO-BANÁNOVÁ NÁPLŇ Potrebujeme: 200 g 33 % vyšľahanej smotany, 120 g biela čokoláda, 50 g 33 % smotany tekutej, 100 g rozmixovaný banán
Postup: Čokoládu a smotanu rozpustíme, pridáme rozmixovaný banán a zľahka primiešame vyšľahanú šľahačku.