Návštevníci „hotelky“ videli aj vianočné šťastné prasiatko
Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera v Piešťanoch po roku opäť otvorila svoje brány pre verejnosť. Študenti privítali návštevníkov sladkými dobrotami a ponúkli i ďalšie pochúťky. Dátum Vianočného Gastra organizátori určili na magický dátum. Sladkosti, miešané nápoje, polievky, slané dobroty a ďalšie gurmánske zaujímavosti študenti pripravili v deň s číselnými hodnotami 12. 12. 12.
Slávnostné otvorenie odštartovali študenti, ktorí predviedli ukážku spoločenského tanca. Potom vianočnú atmosféru navodila koleda v saxofónovom prevedení. Recepciu sprevádzali tóny ľudových piesní a hostí husacími krídlami poometali dve Lucie. Dve hostesky v krojoch prítomným ponúkali koláče a pálené.
Triedy a odborné učebne sa v stredu aj vo štvrtok minulý týždeň premenili na vyzdobené vinárne, čajovne a tematické reštaurácie. Hoteláci hosťom pripravili sladké dobroty, mohli si vyskúšať i miešané nápoje, prípadne sami si ozdobiť medovníčky. Spojovacia chodba a priestory odborných učební sa tradične zmenili na veľkú prehliadku najrôznejších cukroviniek. Prítomní mohli obdivovať aj slávnostne upravené tabule. Tie hodnotili členovia odbornej poroty a študentov sa pýtali rôzne otázky z odborných predmetov. Medzi porotcami tento rok bol aj absolvent piešťanskej „hotelky“, šéfkuchár Pavol Lipták, známy z rôznych televíznych projektov.
Triedy a odborné učebne sa v stredu aj vo štvrtok minulý týždeň premenili na vyzdobené vinárne, čajovne a tematické reštaurácie. Hoteláci hosťom pripravili sladké dobroty, mohli si vyskúšať i miešané nápoje, prípadne sami si ozdobiť medovníčky. Spojovacia chodba a priestory odborných učební sa tradične zmenili na veľkú prehliadku najrôznejších cukroviniek. Prítomní mohli obdivovať aj slávnostne upravené tabule. Tie hodnotili členovia odbornej poroty a študentov sa pýtali rôzne otázky z odborných predmetov. Medzi porotcami tento rok bol aj absolvent piešťanskej „hotelky“, šéfkuchár Pavol Lipták, známy z rôznych televíznych projektov.
„Odborná porota vyhodnotila slávnostné tabule. Tretie miesto získali Vianoce Márie Antoinetty, druhé bola tabuľa s názvom Vianočné pohladenie a prvenstvo získala prvá skupina z triedy 3. A. Vytvorili tabuľu s názvom Francúzske Vianoce,“ povedal zástupca riaditeľa Hotelovej akadémie Ľ. Wintera Ivan Miklovič.
O tejto akcii sa viac dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.