Pripravte si domáce Rafaelo

  • Kultúra a spoločnosť
  • 12. októbra 2012, 13:24
  • Autor:Ivana Šoošová/red(i)

Ingrediencie: 100 g opražených blanšírovaných mandlí, 100 ml sladeného kondenzovaného mlieka (Salko), 100 g masla, 100 g strúhaného kokosu, 125 g syra Philadelphia alebo 100 g neochutenej Bánoveckej pomazánky, 4 kávové lyžičky medu

Ingrediencie na obaľovanie: 50 g cereálnych medových krúžkov Cheerios, 300 g bielej čokolády, 100 g strúhaného kokosu

Postup: Mandle pražíme pri 200 °C cca 10 minút. Odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo s kondenzovaným mliekom uvaríme na miernom ohni na hladkú zmes, pridáme kokos a necháme vychladnúť. Philadelphiu alebo neochutenú Bánoveckú pomazánku izbovej teploty zmiešame s medom. Hmotu pridáme do vychladenej kokosovej zmesi a uložíme do chladničky na cca 40 minút.

Cheerios podrvíme alebo pomelieme na stredne hrubo. Po stuhnutí kokosovej zmesi tvarujeme guľky menšej veľkosti (cca 9 g). Do každej zabalíme opraženú mandľu a obalíme v podrvenom Cheerios. Ukladáme na tácku, aby boli oddelené od seba a opäť odložíme do chladničky na 40 minút stuhnúť.

Vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu, v ktorej guľky namáčame. Potom ich obalíme v kokosovej múčke. Skladujeme v chladničke. Z tejto dávky pripravíme 35-40 ks exkluzívnych dobrôt.

0 Shares

Najnovšie správy

Podľa aktuálnych informácií v polovici Piešťan nejde prúd. Zasiahnuté su najmä "Staré Piešťany", kde nefunguje ani pouličné osvetlenie. Porucha by…
  • 16.01.2025, 17:22
  • Piešťanský týždeň / Nezaradené / Piešťany / Spravodajstvo / Región
sobota, 18. januára 2025
Meniny má Bohdana, zajtra Mário, Drahomíra