Pripravte si domáce Rafaelo
Ingrediencie: 100 g opražených blanšírovaných mandlí, 100 ml sladeného kondenzovaného mlieka (Salko), 100 g masla, 100 g strúhaného kokosu, 125 g syra Philadelphia alebo 100 g neochutenej Bánoveckej pomazánky, 4 kávové lyžičky medu
Ingrediencie na obaľovanie: 50 g cereálnych medových krúžkov Cheerios, 300 g bielej čokolády, 100 g strúhaného kokosu
Postup: Mandle pražíme pri 200 °C cca 10 minút. Odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo s kondenzovaným mliekom uvaríme na miernom ohni na hladkú zmes, pridáme kokos a necháme vychladnúť. Philadelphiu alebo neochutenú Bánoveckú pomazánku izbovej teploty zmiešame s medom. Hmotu pridáme do vychladenej kokosovej zmesi a uložíme do chladničky na cca 40 minút.
Cheerios podrvíme alebo pomelieme na stredne hrubo. Po stuhnutí kokosovej zmesi tvarujeme guľky menšej veľkosti (cca 9 g). Do každej zabalíme opraženú mandľu a obalíme v podrvenom Cheerios. Ukladáme na tácku, aby boli oddelené od seba a opäť odložíme do chladničky na 40 minút stuhnúť.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu, v ktorej guľky namáčame. Potom ich obalíme v kokosovej múčke. Skladujeme v chladničke. Z tejto dávky pripravíme 35-40 ks exkluzívnych dobrôt.