KLAUDIINA KUCHYŇA: Grilované karé s jarným šalátom
Voľno päť dní, pretože moju trafiku zrušili. Ale mne sa to páči, aspoň som bola na „bubnovačke“, na ktorú by som sa inak nedostala. Oheň, guláš, desať bubnov, tance, dj s mixpultom hlboko v lese – skrátka zážitok. Ja som nepila, ja som fotila. Ale s pribúdajúcimi hodinami a prázdnymi fľaškami od alkoholu sa všetci veselili viac a viac. Ja som bola tichý pozorovateľ.
Prišiel ku mne kamarát: „Klaudika, a ty akože nebudeš piť? To odmietneš aj môjho kapitána Morgana?“ „Tak teda daj! Aby som neurazila!“ Dala som si pár dúškov a hneď mi bolo do tanca aj do smiechu. Poviem to takto – ťažko by to tam triezvy človek zvládal, počul zvuky a videl postavy rôznorodé…
Takže dnes, milé dámy, gazdinky, slečny a blondínky, si navaríme grilované karé s jarným šalátom.
POTREBUJEME: 4 plátky karé, 1 ks ľadový šalát, mladú cibuľku, 4 ks rajčiny, 1 ks kápie, tatársku omáčku, americký dresing
POSTUP: Mäso ugrilujeme a medzitým si nakrájame cibuľku, ľadový šalát posolíme, pridáme kápiu a rajčiny. Premiešame, nalejeme tri lyžice octu, pridáme tatársku omáčku, dresing a podávame.
Ako prílohu som zvolila zeleninové rizoto, ktoré mi zostalo z predošlého dňa. Jedlo je drahé, tak sa snažím nič nevyhodiť. A spapalo sa. No končím, pretože sa ideme previezť na bicykloch. Je krásne počasie, tak pôjdem nabrať bronz. Majte sa, kočky, budúci týždeň ma tu máte zas!