Školáci skúmali v ústave chlieb aj obilie
PIEŠŤANY – Ľudia odpradávna vedeli, prečo si chlieb treba vážiť a všetku prácu s jeho dorobením si vždy náležite uctili. Ani jedna smietka nesmela skončiť na zemi. Dnes sa s chlebom už tak nezaobchádza. Chlieb náš každodenný vyšiel z módy. Vytlačili ho hamburgery, hot-dogy a rôzne pečivá. Prečo je tomu tak? Je snáď príliš obyčajný?! Opak je pravdou.
Presvedčili sa o tom pracovníci Centra výskumu rastlinnej výroby Piešťany. Nielen pred rokom, ale aj včera a dnes vítali školákov, s ktorými sa hrali ročníkov a hrali na vedcov, výskumníkov, agronómov, mlynárov, pekárov a dokonca i detektívov. Školáci vydržali celé hodiny skúmať zárodky nového života v pšeničnom semienku, ale aj mlieť zrno na šrot, ochutnávať vzorky sušených aj čerstvých chlebov, aj pozorovať štruktúry chlebových plesní pod mikroskopom.
((myvideo:1))