Prezentovali národné nápoje a flambovali ovocie
PIEŠŤANY – Víkend na Hotelovej škole opäť patril študentom a pedagógom zo šiestich škôl. Podľa programu sa boli pozrieť v Topoľčiankach a tiež prezentovali svoje národné nápoje. Projekt Comenius v Piešťanoch ukončia v utorok 24. januára.
Študenti zo šiestich hotelových škôl mali aj cez víkend naplánované aktivity v oblasti gastronómie. Najprv pracovali so slovníkom pojmov z hotelierstva. Okrem toho sa zapojili do súťaže, v ktorej jednotlivé tímy písali gastronomické pojmy v jednotlivých jazykoch. Užili si i predvádzanie sabráže. Dvaja hoteláci prenechali otváranie šumivého šabľou aj niekoľkým dobrovoľníkom. Potom jednotliví študenti prezentovali svoje národné nápoje a Slováci pripravili flambované špeciality.
Súvisiace články:
Poslednou zastávkou projektu Comenius je piešťanská hotelka
Barmani ukázali svoje zručnosti