Receptár Monsalvy: Ovocná debnička

  • Kultúra a spoločnosť
  • 22. apríla 2011, 22:59
  • Autor:

Pre milovníkov sladkých dobrôt sme v spolupráci s piešťanskou cukrárňou Monsalvy pripravili seriál fotoreceptov, ktoré nájdete, aj keď nie pravidelne v každom čísle, ale často v priebehu celého roka. Uverejňovať ich budeme vždy v rovnakom formáte, aby ste si ich mohli vystrihnúť a vytvoriť tak zaujímavý receptár tortičiek a koláčov, ktoré budú aj u vás doma chutiť ako z Monsalvy.

Suroviny:

Korpus:

vajcia 3 ks
cukor práškový 3 PL
cukor vanilkový 1/2 PL
múka polohrubá 3 PL
prášok do pečiva 1 sáčok

Krém:

smotana na šľahanie 250 ml
vanilkový cukor 1 sáčok
práškový cukor 1 PL
tvaroh (najlepšie hrudkovitý) 250 g
želatína 2 plátky

Postup:

Z bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého postupne vmiešavame práškový cukor. Vanilkový cukor si zmiešame s práškom do pečiva a jednou lyžičkou polohrubej múky. Túto zmes postupne vmiešame do snehu, spolu so žĺtkami a zvyškom múky. Upečieme korpus.

Šľahačku vyšľaháme spolu s vanilkovým cukrom. Tvaroh vymiešame spolu s práškovým cukrom. Šľahačku a tvaroh jemne zmiešame dokopy. Nakoniec vmiešame želatínu, ktorú si predtým necháme zmäknúť v studenej vode. Potom ju vytiahneme a asi na dve sekundy necháme natopiť v mikrovlnke.

Upečený korpus rozkrájame na štyri diely do tvaru obdĺžnika. Krémom naplníme postupne tri diely a vrchný diel rozkrojíme na štyri rovnaké časti, ktoré uložíme na kraje torty. Celé potrieme krémom. Do vzniknutej priehlbiny naukladáme ovocie. Celú tortu obložíme tabuľkami čokolády.

0 Shares

Najnovšie správy

Včerajší podvečer a aj večer pripravil pre obyvateľov takmer celého štátu predčasné Trojkráľové prekvapenie. Mrznúci dážd vytvoril ľadovú škrupinu na…
  • 06.01.2025, 02:43
  • Piešťanský týždeň / počasie / Nezaradené / Kraj / Piešťany / Spravodajstvo
piatok, 10. januára 2025
Meniny má Alexej, zajtra Dáša