Primátor dohodol pečenie býka aj na otvorenie sezóny
PIEŠŤANY/TRNAVA – Od skorého piatkového rána až do popoludnia sa pred piešťanským Priorom opekal nad horúcou pahrebou obrovský mladý býk. Vážil takmer pol tony a Piešťanci, ktorým ho pripravila jedna z trnavských reštaurácií ho zmastili za niekoľko hodín. Okrem toho zvládli aj zabíjačkové špeciality – jaternice, krvavnice, tlačenku, či podbradok a zabíjačkovú kašu.
„Dohodli sme sa s majiteľom tejto reštaurácie, Juliánom Blažekom, že podobnú akciu nám pripraví aj počas otvorenia letnej kúpeľnej sezóny,“ prezradil primátor mesta, Remo Cicutto. Jeho slová potvrdil aj trnavský podnikateľ, ktorý nechcel prezradiť know- how technológie pečenia býka. O tom, že táto špecialita chutila, svedčí aj množstvo návštevníkov prichádzajúcich v celých húfoch na priestranstvo k Prioru. Tešil sa z toho aj jeho riaditeľ Ján Šimka: „S Juliánom Blažekom som sa spoznal ešte minulý rok na pešej zóne v Trnave. Prisľúbil, že podobnú gastro akciu, aká práve prebiehala tam, pripraví aj pre Piešťancov. Som veľmi rád, že slovo dodržal. Nálada je tu vynikajúca, hrá hudba, pije sa pivo, dopočul som sa, že jedna pani tu na porciu čakala 1,5 hodinu.“
Väčšina Piešťancov si mladé mäsko pochvaľovala, no našli sa aj takí, čo ho nepožuli. Ale zato nemohlo mäso, ale ich neposlušné zuby. „Konečne je tu akcia pre horných päť tisíc dôchodcov,“ žartoval Piešťanec Emil Grznár. Ďalší našinec – Viliam Prištic dodal: „Ochutnal som to mäsko, bolo veľmi dobré, nemalo žiadnu chybu. Takáto akcia by sa tu mala zopakovať každé tri, štyri mesiace.“
((myvideo:1))