Receptár Monsalvy: Jahodová vášeň
Pre milovníkov sladkých dobrôt sme v spolupráci s piešťanskou cukrárňou Monsalvy pripravili seriál fotoreceptov, ktoré nájdete, aj keď nie pravidelne v každom čísle, ale často v priebehu celého roka. Uverejňovať ich budeme vždy v rovnakom formáte, aby ste si ich mohli vystrihnúť a vytvoriť tak zaujímavý receptár tortičiek a koláčov, ktoré budú aj u vás doma chutiť ako z Monsalvy.
Suroviny:
Korpus:
vajcia 3 ks
cukor práškový 3 PL
cukor vanilkový 1/2 PL
múka polohrubá 3 PL
prášok do pečiva 1 sáčok
Krém:
puding Dr. Oetker
maslo 125 g
rum 2 cl
vanilkový cukor
džem, jahody, marcipán
Postup:
1. Z bielkov si vyšľaháme sneh, do ktorého postupne vmiešavame práškový cukor. Vanilkový cukor si zmiešame s práškom do pečiva a jednou lyžičkou polohrubej múky. Túto zmes postupne vmiešame do snehu, spolu so žĺtkami a zvyškom múky.
2. Upečieme korpus s priemerom asi 17 cm, ktorý prekrojíme na dve časti (výška cca 1,5 cm prvý diel).
3. Pokvapkáme ovocnou šťavou, potrieme džemom a naukladáme jahody, väčšie kúsky.
4. Uvarený puding necháme vychladnúť, prípadne ho môžeme šľahačom šľahať dovtedy, kým nevychladne. Postupne vmiešame maslo nasekané na kúsky. Keď máme zmes dobre vyšľahanú, nadýchanú, pridávame postupne rum a troška vanilkového cukru.
5. Krémom pokryjeme spodnú časť korpusu, na ktorú sme naukladali jahody. Zarovnáme, prikryjeme druhou časťou korpusu a jemne zatlačíme.
6. Vrch potrieme tenkou vrstvou krému. Rozvaľkáme marcipán, vykrojíme srdiečko podľa veľkosti korpusu, ozdobíme jahodami a nápisom podľa vlastnej fantázie.