Orechové rožky poliate čokoládou od Anny Rihovej
PIEŠŤANY – Tieto rožteky pripravila na vernisáž fotografií svojho manžela Antona Rihujeho celoživotná láska – manželka Anna Rihová. Ochutnali sme ich aj my. Sú lahodné, rozpustia sa na každom maškrtnom jazýčku. Dobrú chuť!
Na cesto potrebujeme: štyri bielky, 250 g práškového cukru, 150-170 g mletých orechov, 3-4 lyžice hrubej múky
Na plnku potrebujeme: jedno uvarené sladené kondenzované mlieko, 50 g masla, 70 g Palmarinu
Postup: Bielky, práškový cukor a orechy miešame nad parou až dovtedy, kým je masa teplá. Následne odstavíme a po vychladnutí pridáme hrubú múku a premiešame. Plech vyložíme papierom na pečenie a striekame naň rožky, pečieme v mierne vyhriatej rúre. Po vychladnutí dáme na rožky plnku a popolievame ich rozpustenou čokoládovou polevou. Rožky môžeme posypať nasekanými orechami. Plnku pripravíme vymie-šaním masla a Palmarinu, pridáme vychladnuté kondenzované mlieko a spolu všetko vyšľaháme.