Mrkvovníky Evy Paulechovej

  • Kultúra a spoločnosť
  • 22. októbra 2009, 10:52
  • Autor:(red)

Sladko-zeleninový recept nám poskytla bývalá pani učiteľka zo Základnej školy na Mojmírovej ulici v Piešťanoch. Pochádza od jej mamy zo Záhoria. „Mrkvovníky sa piekli najčastejšie na jeseň,“ hovorí Eva Paulechová, „čerstvú mrkvu sme vytiahli zo zeme, očistili a cesto naplnili slivkovým lekvárom.“

Potrebujeme: 250 g hladkej múky, 250 g mrkvy, 1 Palmarin alebo iný rastlinný tuk, na špic noža prášku do pečiva, asi 150 g práškového cukru a pol balíčka vanilkového cukru na obaľovanie
Postup: Na dosku dáme preosiatu hladkú múku, prášok do pečiva, zmäknutý tuk a najemno postrúhanú mrkvu. Všetko spolu zamiesime. Cesto rozvaľkáme asi na pol centimetra a okrúhlou formičkou vykrajujeme kolieska. Na kolieska dáme kúsok ľubovoľného lekváru, prikryjeme druhou polovicou cesta ako pirohy. Poukladáme na suchý plech a pri miernej teplote upečieme. Ešte horúce obalíme práškovým a vanilkovým cukrom.
Dobrú chuť!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 19. decembra. Tento deň je OSN dňom pre spoluprácu Juh-Juh. Meniny má Judita.
  • 19.12.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 20. decembra. Tento deň je Medzinárodným dňom ľudskej solidarity. Meniny má Dagmara.
  • 20.12.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 22. decembra. V Krakovanoch sa 22. decembra 1824 narodil hudobný skladateľ Ján Egry. Meniny má Adela.
  • 22.12.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 22. decembra 2024
Meniny má Adela, zajtra Nadežda