Nátierka Adriany Drahovskej „Čo dom dal“

  • Kultúra a spoločnosť
  • 15. októbra 2009, 11:13
  • Autor:(ad)

PIEŠŤANY – Recept, ktorý prinášame v tomto čísle Piešťanského týždňa, je doslova z „redakčnej kuchyne“. Nátierku, ktorá sa u nás doma teší veľkej popularite, som pripravila aj pre mojich kolegov.

Keďže im naozaj chutila, presvedčili ma, aby som recept ponúkla i našim čitateľom. Tak dobrú chuť, ale pozor na kalórie…

Suroviny: 5-6 vajec, 150 g šunky alebo salámy, 150 g eidamu, 100 g údeného syra, 2 ks taveného syra Bambino alebo 1 škatuľka Lunexu, celé maslo alebo 125 g rastlinného tuku, 2 čajové lyžičky horčice, soľ.

Postup: Maslo necháme odstáť na 10 minút pri izbovej teplote, aby zmäklo, medzitým uvaríme vajcia natvrdo. Uvarené vajcia ošúpeme, rozpolíme a žĺtky rozdrobíme do pripravenej misy. Pridáme tavený syr a maslo. Bielky, tvrdé syry, šunku pokrájame na drobné kocky a všetko spolu veľmi dobre premiešame. Ochutíme soľou a horčicou a necháme chvíľu odstáť v chladničke.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. januára 2025. Slovenská republika má 32 rokov, jej vznik sa pripomína štátnym sviatkom.
  • 01.01.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 2. januára 2024. Meniny má Alexandra, Karina.
  • 02.01.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. januára 2025
Meniny má Alexandra, Karina, zajtra Daniela