Naši štyrikrát na stupňoch víťazov

  • Šport / Ostatné športy
  • 11. mája 2009, 14:52
  • Autor:Štefan Gregorička

TREBATICE – Nová edícia šesťdielnych medzinárodných pretekov motokár o Moravský pohár odštartovala na okruhu v Trebaticiach. V tomto roku sa v rámci pohára súťaží aj o body do majstrovstiev Slovenska. Obe podujatia vyvrcholia koncom septembra v Dunajskej Strede.

V Trebaticiach sa predstavili jazdci z Poľska, Česka a Slovenska. Nechýbala medzi nimi ani osmička pretekárov z okresu Piešťany: Pavol Táborský a Marek Chromý z Veľkého Orvišťa, Daniel Sumer, Timea Glossová, Tomáš a Soňa Majerčíkovci z Piešťan, Peter Kollár z Trebatíc a Martin Bosák zo Sokoloviec. Z nich si najlepšie počínali Marek Chromý, Pavol Táborský, Martin Bosák a Peter Kollár, ktorí sa dostali na stupne víťazov.
Chromý vyhral so 63 bodmi kategóriu 100 junior, keď po štvrtom mieste v prvej jazde zvyšné dve vyhral. V najstaršej vekovej kategórii, FC senior, obsadil Kollár v prvých dvoch rozjazdách druhé a v tretej štvrté miesto. V celkovom súčte však skončil s 53 bodmi na bronzovej priečke.
V kategórii ICC+KZ2 si Martin Bosák vyjazdil celkové druhé miesto, keď v rozjazdách získal za jedno druhé a dve tretie miesta 51 bodov. Štvrtý náš medailový zástupca Pavol Táborský sa predstavil až v dvoch kategóriách. Triedu Parilla, ktorá sa jazdila v rámci majstrovstiev Slovenska, so ziskom 65 bodov vyhral a v triede Baby 60 skončil v Moravskom pohári na štvrtom mieste.
Z ďalších našich obsadil Sumer v triede ICC+KZ2 štvrté, Glossová bola v triede 100 junior šiesta a Majerčík ôsmy. Majerčíková skončila triede Mini 60 dvanásta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 17. októbra. Tento deň je Medzinárodným dňom boja proti chudobe. Meniny má Hedviga.
  • 17.10.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 18. októbra. Tento deň je Svetovým dňom menopauzy, Sviatkom sv. Lukáša, patróna umelcov a maliarov, lekárov a…
  • 18.10.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 18. októbra 2024
Meniny má Lukáš, zajtra Kristián