Blog Petra Remiša: Špinavý trik na „K“
Istý liečiteľ ma dôkladne varoval, aby som sa vystríhal všetkej zeleniny začínajúcej na „K“: karfiol, kaleráb, kel, či kapusta… Ak vraj budem pokračovať v jej konzumácii, pôjde to so mnou dolu kopcom.
Jeho rada sa mi dlho zdala pritiahnutá za vlasy. Pochopil som, až keď som navštívil niekoľko takzvaných čínskych reštík na Slovensku.
Tieto sú obzvlášť zákerné, lebo kapustu prideľujú ku všetkému: hranolkám, ryži, rezancom, zemiakom, kebabu, krídelkám aj ku kung-pao. A keby to bola aspoň čínska kapusta. Nie, je to obyčajná, na tenko nakrájaná, slovenská. Presne taká, aká sa kedysi pestovala v Trebaticiach a kvôli čomu sa miestnym nadáva „Kapustári“.
Špinavý trik s kapustou som rýchlo prehliadol: je to najlacnejšia zelenina a máme jej habadej. Nenajete sa z nej, nechutí, nafukuje, ale brucho máte plné. Čína, ale na vietnamsko-slovenský spôsob. Hlavne, že platíte.
Úprimne povedané, diéta na „K“ je rovnaká blbosť ako kapusta k číne. Ale poučil som sa. Plánujem teraz otvoriť sieť čínskych podnikov niekde, kde nerozoznajú Piešťanca od Pekinčana. Trebárs v Zimbabwe.
A aby biznis vyzeral dôveryhodne, budem ponúkať všetko čisto po čínsky na „Č“: čalamádu, čakanku, čabajku, čevabčiči, černice, čučoriedky a čokotatranky.
Nalievať budem tiež všetko štýlové: čučo, čerešňovicu, či-vodku, či-pivo, či-rum, či čo-dom-dal. Možno aj čikuli. K nápojom dám slané čičinky.
Zadarmo.
Staršie blogy Petra Remiša:
– Posledná sms Dodovi
– Očuješ čo očúvame?
– Ako premrhať prázdny život
– S novinami na večné časy
– Byť, či nebyť predsedom?
– Priznávam: Som pytlák
– Medveď v Piešťanoch
– Halloveen je mi ukradnutý