Bedle jedlé začali konečne rásť
Krátka popoludňajšia prechádzka z Havrana na Bakchus vilu neznamenala len príjemný oddych. Vlhké a teplé počasie vylákalo huby z ich úkrytov.
Lesy nad Piešťanmi začínajú hýriť hubami. Aj keď vyrazíte len na krátku prechádzku, určite si so sobou vezmite minimálne dva košíky.
Pre labužníkov ponúkam nasledovný recept na zapekané bedle.
Ingredience: bedle – mladé neroztvorené, cibuľa, olej, soľ, čiene korenie, syr Eidam, vajcia.
Na 500 g malých hríbikov treba asi 150g syra a 2 vajcia, inak množstvo surovín ťažko odhadnúť – primerane…
Príprava: Malé hríbiky pokrájame na drobno a dusíme na oleji a cibuľke asi 10 minút, osolíme a okoreníme. Do vychladnutých hríbikov vmiešame nastrúhaný syr a vajcia, zamiešame.
Umyté, osušené klobúčiky bez nožičiek posolíme a naplníme zmesou, dáme na vymastený pekáč a pečieme 20 minút pri 200 stupňoch. Naplnené bedle možno zapekať na pokrájaných zemiakoch.